מבוגרים

גיל הזהבאחד מכל שישה בני 65 ומעלה איננו מסוגל לבצע אחת מששת הפעולות ההכרחיות לאיכות חיים. למשל, איננו מסוגל לגרוב לעצמו גרביים !
כ-30-40% מבין המבוגרים העצמאיים מעל גיל 65, נופלים לפחות פעם אחת בשנה.
10-15% מהנפילות גורמות לשברים ולהתדרדרות מהירה במצבם הכללי ולצריכה מוגברת של שרותי בריאות ושיקום.

אם אתה יכול לחשוב על זה ,אתה יכול לעשות את זה

הקואורדינציה במובנה המודרני, היא מרכיב מרכזי ברמת התפישה הרב-חושית של והאדם. קשיים אפילו חלקיים בתחום מורכב זה יוצרים קשיים או מתלווים לקשיים תפקודיים שונים (ריכוז, נפילות, זיכרון, שווי משקל, תגובות איטיות, פגיעה בהתמצאות במרחב, התאוששות ממושכת ממחלה, מגבלות תנועתיות).
לנו יש שיטת פעילות שמונעת את ההתדרדרות בתפקודים ומשפרת איכות חיים לאורך זמן. כמו כן השיטה שלנו מאפשרת שיקום מיטבי וזמן התאוששות קצר ממחלות ופציעות.

אנטי אייג’ינג- AAC

אנטי אייג’ינג- AAC (Anti Aging Coordination) היא יישום של שיטת OCO™ לאוכלוסיה הבוגרת.
זו שיטת פעילות המשלבת ממצאים ממדעי התנועה והספורט, מדעי המוח, נוירו פיזיולוגיה ומהרבה שנות ניסיון בעבודה בשטח עם אוכלוסיות בגיל הזהב בתרגילי קואורדינציה גופניים בשלוב חשיבה וזיכרון. השיטה משלבת מכלול מרכיבים תפקודיים חיוניים בהיבטים: מניעתיים בריאותיים, גופניים, רגשיים חשיבתיים. מטרת פעילות ה- AACהיא לשמר את איכות החיים בעידן שבו תוחלת החיים עולה.

נקודת המוצא

הקואורדינציה בגיל המבוגר מתדרדרת, וישנן השלכות על התפקוד הגופני, השכלי והרגשי. הירידה יכולה להתבטא בתופעות כמו: ירידה בכמות זרימת הדם במוח,ירידה באיכות חילוף החומרים במוח במיוחד עקב הסתיידות בתאי המוח. ירידה בתפקוד הסינפטי, הפרשה הורמונאלית מוגבלת, ירידה במהירות העצבוב (דרך האקסון ), כלומר ירידה בתהליכים ביו-כימיים וגם חשמליים.
ירידה ביכולת מתקשרת גם לתופעות כמו: ירידה בזיכרון ,ירידה בריכוז ,ירידה אינטלקטואלית ובעיקר ירידה משמעותית לקראת גיל 70 ביכולת לנתב ולווסת תנועה, בעיקר תנועה מורכבת, תגובה איטית יותר לשינויים ובמצבי פתע.
מצב זה מביא לירידה באיכות בקרת התנועה, בדיוק בתנועה, בתגובות, בחדות השמיעה והראייה, בהתמצאות, בהסתגלות למצבים משתנים ובעיקר מצביעה על ירידה משמעותית בתחושה דרך מגע.
חוסר יכולות אילו גורמות לשינויים בשרירים ובמפרקים עד כדי איבוד טווחי התנועה וקיבוע במפרקים מסוימים ומכאן לקואורדינציה ירודה.
מטרת אימון AAC- לסייע למבוגרים לתפקד בכמה שפחות מגבלות גיל, למזער סיכונים ולשמר תפקודי מוח ותנועה ולשפר איכות חיים.

למי השיטה נותנת מענה

קהל היעד בשיטת AAC – אנשים מבוגרים כפעילות מניעה ושימור, וקהלים מקבוצות סיכון במשפחה כמו מחלות הקשורות למערכת העצבים, בעיות זיכרון, בעיות תנועה ונפילות, איבוד קואורדינציה ושיווי משקל חולי פרקינסון , אלצהיימר, ולאחר ניתוחים ותאונות.

הייחודיות שלנו

ההבדל בין AAC לשיטות אחרות הוא בכך שהשיטה מחברת את ההפעלה הגופנית (לא מול מחשב) והפעלה בתנועה יחד עם חשיבה בתנועה. אנחנו בשיטת AAC מאתרים את מקור הסיבות לירידה בתפקוד ע”י אבחון פרטני שנערך ע”י ד”ר מרק ורטהיים.
האבחון בודק את מגוון התפקודים הקשורים לתפישה רב חושית באמצעות מבדקי קואורדינציה מותאמים לגיל. הפעילות מבוססת על ממצאי האבחון ומיושמת בפעילות פרטנית תואמת לצורכי ולאפיוני הפרט.
אנו משוכנעים שפעילות ממוקדת כזו תחזק את המערכות הנחלשות בגלל הגיל ותגרום להאטה משמעותית בקצב הזדקנות מגיל 50 ואילך.
הפעילות בשיטה היא חוויתית, מהנה, מגוונת, איכותית, מאתגרת גופנית וחשיבתית ומשולבת עם מגוון אביזרים. הפעילות בתרגיליAAC משפרת את הזיכרון, שווי משקל, התמצאות, קליטת סכנות, יציבה ומחזקת את יכולת ההתמודדות עם לחץ ומתח. הפעילות ממוקדת בשיפור תפקודה של מערכת העצבים.

סוגי פעילות

• פעילות פרטנית לאחר אבחון
• פעילות קבוצתית
• פעילות לשיפור הזיכרון
• פעילות למניעת נפילות
• הבראה ושיקום לאחר מחלה
• פעילות מוח וגוף
הפעילות הקואורדינטיבית בתרגילי AAC היא פעילות שתגרום לך להתמיד כי היא רב גונית. תוך כמה שבועות תרגיש שיפור הן גופני והן רגשי ונפשי וגם בתפקוד היום יומי, שינויים שנשארים לאורך זמן.
כל המדריכים שלנו, בוגרי קורס מדריכי OCO™, נבחרו בקפידה ובעלי ניסיון וותק, מכירים את אפיוני הבעיות השונות ובעלי יכולות להתחבר לסוגי האנשים השונים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

 

תפריט נגישות

Call Now Button